Ylellisyyttä painotuotteisiin digitaalisella folioinnilla edullisesti ja helposti

Foliointi: Sinä olet arvokas

Mitä on digitaalinen foliointi? Aloitetaan kertomalla perinteisestä folioinnista: Se on painotuotteen pintaan kiinnitetystä ohuesta metallikalvosta muodostuva erikoistehoste. Folioitavaa pintaa varten valmistetaan ensin laatta, jolla folio kiinnitetään paineen ja lämmön avulla painoarkin pintaan. Menetelmä on työläs, sillä se vaatii aina foliolaatan teettämisen, aikaa vievää? kuntoonlaittoa sekä vedosarkkeja ja erikoiskoneita tuotantoa varten. Siksi foliota on perinteisesti päästy käyttämään vain harvoissa ja tarkkaan valituissa painotuotteissa.

Digitaalinen foliointi tehdään nimensä mukaisesti uudella, digitaalisella tuotantomenetelmällä, jossa ei tarvita foliolaattoja tai muita muinaistekniikoita. Digitaalisuus mahdollistaa jopa painotuotteiden yksittäiskappaleet tinkimättä yhtään näyttävyydestä ja erottuvuudesta. Samalla foliolaattojen poisjäänti mahdollistaa edullisen tuotantokustannuksen jo pienistäkin tuotantomääristä alkaen. Lopputulos on aina upea ja ainutlaatuinen, eikä hinta ole enää este!

Digitaalista foliointia käytetään tyypillisesti kutsu- ja käyntikorteissa, erilaisissa juhlamateriaaleissa, kirjojen kansissa sekä muissa korkealuokkaisissa painotuotteissa, joissa halutaan korostaa aiheen arvokkuutta, juhlavuutta ja erityisyyttä. Logot ja graafiset muodot ovat tyypillisiä folioitavia kohteita, mutta foliolla voidaan myös tehdä näyttäviä turvapainatusratkaisuja esimerkiksi pääsylippuihin estämään kopiointia.

Jos pelkkä foliointi ei vielä riitä korostamaan painotuotetta, voidaan siihen yhdistää supermattamainen soft touch -laminointi, jolloin saadaan aikaiseksi kerrassaan mykistävän hienoja toteutuksia. Folio voidaan tehdä soft touch -laminoinnin päälle folion kiillon kontrastin maksimoimiseksi, tai vaihtoehtoisesti alle, jolloin myös folion luontaisesta kiillosta tulee mattamaisempi ja metallista silkkipainoväriä muistuttava pinta. Luonnollisesti myös kirjekuoriin voidaan lisätä erottuvuutta ja arvokkuutta folioimalla niihin esimerkiksi tekstiä tai kuvion, kuten lähettäjän logon.

Suunnitellessasi foliointia painotuotteeseesi, kannattaa ottaa huomioon, että folio kiinnittyy parhaiten pinnaltaan tasaisiin, päällystettyihin materiaaleihin, kuten Invercote Creato -kartonkiin. Myös värilliset Plike-kartongit toimivat erinomaisesti. Esimerkiksi musta Plike ja kultafolio ovat erittäin tyylikäs yhdistelmä, ja verrattain helppo toteuttaa. Folioitava alue tulee tehdä omaksi sivukseen pdf-tiedostoon 1:1 koossa käyttämällä pelkkää mustaa väriä, taustan ollessa valkoinen. Voit olla meihin yhteydessä suunnitellessasi foliotavaa painotuotetta, niin opastamme ja konsultoimme sinua mielellämme!

Foliovärejä on valittavanasi toistaiseksi: kulta, hopea, kupari, pinkki, sininen, punainen ja hologrammi. Millainen olisi sinun ylellisempi painotuote – käyntikortti, kutsu, ruokalista vai esite? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä täydellinen painotuote!

Samankaltaiset artikkelit